Lateral Shoulder Press

2,250.00 KM

Lateral Shoulder Press je vježba koja cilja ramene mišiće, posebno deltoide. Izvodi se tako da se drže utezi u rukama u visini ramena, s laktovima savijenim pod kutom od 90 stupnjeva. Pokret se sastoji od guranja utega prema gore dok se ruke potpuno ne ispruže, a zatim vraćanja u početni položaj. Ova vježba jača i oblikuje ramena te pomaže u povećanju snage gornjeg dijela tijela.

Delivery and return
Delivery and return
Shipping Information
Shipping Information
Composition and care
Composition and care

Opis

Lateral Shoulder Press je vježba dizajnirana za jačanje i oblikovanje ramena, s posebnim fokusom na srednji dio deltoidnog mišića. Vježba se izvodi u stojećem ili sjedećem položaju, s utegama ili bučicama u svakoj ruci. Početni položaj uključuje držanje utega u visini ramena, s laktovima savijenim pod pravim kutom i dlanovima okrenutim prema naprijed.

Pokret započinje guranjem utega prema gore, pri čemu se ruke podižu dok se potpuno ne ispruže iznad glave. Tokom podizanja, ramena bi trebala ostati stabilna, a trup čvrst kako bi se izbjeglo pretjerano savijanje leđa. Nakon što se ruke potpuno ispruže, utezi se kontrolirano spuštaju natrag u početni položaj.

Lateral Shoulder Press jača deltoide, trapezius, tricepse, i stabilizatore jezgre, te je ključna vježba za razvoj snage i mišićne mase u gornjem dijelu tijela. Ova vježba također poboljšava funkcionalnu stabilnost ramena, što je korisno za različite sportove i svakodnevne aktivnosti.

Dodatne informacije

Težina150 kg
Dimenzije62 × 77.5 × 155 cm
Profesionalna ili kućna

Profesionalna oprema

Stanje

Novo

Tip opreme

Strength